Produkter

 

 

 

 

 

 

MARIA ÅKERBERG Deepskin Organics

Tio anledningar att välja MARIA ÅKERBERG - Svensk hudvård

aloe2_singel

1. Djupgående näring för din hud - framtaget på ett rent och vetenskapligt sätt av specialister inom området
2. Naturliga ingredienser som huden lätt tar upp
3. Hög kvalitet till ett bra pris
4. Närproducerad hudvård som bidrar till en hållbar utveckling
5. Ger ett långvarigt resultat
6. Ekologiskt - högre näringsvärde
7. För att värna om vår miljö - både innehåll och förpackningar är miljövänliga
8. För din hälsa - huden tar upp allt du smörjer dig med och påverkar underliggande vävnad
9. Säljs av professionella terapeuter som även erbjuder individuella konsultationer
10. Endast ekologiskt och biologiskt innehåll som ger huden högkvalitativa växtextrakt, oljor och örter

Deepskin Organics

Deepskin Organics är ett helt nytt koncept. Deepskin är något som fungerar djupt ner i huden och ger all den näring huden behöver. Deepskin Organics betyder att du får de allra bästa kvalitetsprodukter, framtagna på ett rent och vetenskapligt sätt av specialister inom området.

Fullständig innehållsförteckning

Sedan starten 1995 har alla produkter från MARIA ÅKERBERG varit fullständigt innehållsdeklarerade. Från 1999 är det lag på enhetlig innehållsdeklaration inom EU. Alla medlemsländer har enats om att ha gemensamma latinska/internationella namn på de många olika ingredienserna. Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det egentliga innehållet är i många produkter.

DERMANORD översätter de latinska/internationella namnen till engelska. De finns på produkterna, i katalogen och på hemsidan. DERMANORD vill att du skall veta va

d som döljer sig i förpackningen. Symbolen “Hand i öppen bok” används då det inte finns plats för en ingrediensförteckning på förpackningen. I dessa fall finns innehållet listat i katalogen under respektive produkt.

Tecknen +/- anger de färger som ingår i makeupen.

Tillverkningen sker i Sverige

Hudvårdsprodukter från MARIA ÅKERBERG tillverkas av DERMANORD i Sverige. Höga krav och medvetna inköp har sedan start 1995 lett till noga utvalda odlare och leverantörer från vilka alla råvaror kommer.

Som konsument är man alltid välkommen att vända sig direkt till dem som tillverkar och utvecklar produkterna. De har en nära kontakt med användarna: terapeuter, maskörer/makeup-artister, frisörer, homeopater och privatpersoner.

Miljö

Vad du använder för hudvårdsprodukter påverkar inte bara dig själv. Det är svårt för naturen att bryta ner mineralolja. Istället för mineralolja använder MARIA ÅKERBERG flera förnyelsebara växtoljor: kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor. Det bidrar till en ökad resurshushållning på jorden.

Ingredienser är ekologiska och många av dem är certifierade, läs mer under Innehåll.

DERMANORD är ansluten till FTI och SGÅ.

Förpackningar är miljövänliga. De är tillverkade av socker och binder därmed fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast, tillverkada av mineralolja. Alla förpackningar kan återvinnas.

Alla trycksaker består av miljövänligt papper.

Packtejpen som används är fri från skadliga lösningsmedel.

Banken är miljöcertifierad.

Variationer

Eftersom MARIA ÅKERBERG jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgå

ng till vatten, solljus och jordmån. I andra fall - som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Shea Balm - beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser.

Produkter från MARIA ÅKERBERG kan ändras något i doft efter att förpackningen har varit öppnad.

Kontroll av råvaror och slutprodukter

Alla ingredienser kontrolleras i laboratorium innan de får lov att användas i produkterna. Slutprodukterna testas i laboratorium och på människor.

Hållbarhet/Datummärkning

Produkterna är datummärkta - månad först och år sist - om hållbarheten är under tre år. Datumet gäller oöppnad förpackning. Alla cremer bör förbrukas inom sex månader efter öppnande.

Symbolen "Öppen burk" (PAO, Period After Opening) anger hållbarhet efter öppnandet. Gäller produkter med hållbarhet längre än 30 månader.

Syntetiska ingredienser

DERMANORD använder inte syntetiskt förtjockningsmedel, som till exempel carbomer, eftersom de är svåra för naturen att bryta ner. Xantangum är ett sundare alternativ.

Syntetisk olja används inte heller, till exempel siliconer, då de misstänks vara bioackumulatorer. Siliconer kan bilda formaldehyd vid nedbrytning, därför innehåller produkter från MARIA ÅKERBERG vegetabilisk olja.

Konserveringsmedel

MARIA ÅKERBERG använder endast naturliga alternativ så som vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på produkterna.

Animaliska ingredienser

Inte i produkter från MARIA ÅKERBERG, men i ett stort antal hudvårdsprodukter ingår det glycerin och collagen som tas från slakteriavfall. Det är oftast omöjligt att se i en ingrediensförteckning om det finns råvaror som tillverkats av slakteriavfall.

Om man inte lägger någon etisk aspekt på det så har huden egentligen ingenting emot animaliska ingredienser, men MARIA ÅKERBERG ser ingen anledning att använda sådana eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja. Vegetabiliska alternativ ger dessutom BSE-säkerhet (galna kosjukan).

Bivax används bland annat i Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, Moulding Cream och Mascara. Läs innehållsdeklarationen.

Djurtester

Numera är det förbud mot djurtester på slutprodukter och därmed ses det som irrelevant information att skriva ut det på förpackningarna. DERMANORD eller leverantörer av olika ingredienser har aldrig testat varken enskilda ingredienser eller färdiga produkter på djur. Inga råvaror som kommer från djur används. I stort sett alla hudvårdsprodukter innehåller annars råvaror från djur utan att man kan utläsa det på förpackningen. Många råvaror utvinns ur slakteriavfall. Använder du produkter från MARIA ÅKERBERG kan du känna dig trygg med att de inte innehåller råvaror som varken är testade på djur eller kommer från slakteriavfall.

Allergitestade produkter innebär att de är testade på djur.

Produkter från MARIA ÅKERBERG är inte allergitestade och vi säljer inte till Kina.

GMO-fritt

MARIA ÅKERBERG använder enbart råvaror som inte är genförändrade.

 

  •  Everyday Minerals make up.

  • Solkräm från Dr RIMPLER SUN utan nanopartiklar skyddar huden från UV-strålning. Serien innehåller solkräm för ansiktet och för kroppen.

 

Gilda Cosmetic produkter

Med över 40 års erfarenhet av hudvårdsbranschen och tusentals salongsbehandlingar vet vi vad kunderna vill ha, nämligen produkter av högsta kvalitet. Nedan framgår några av våra hörnstenar och riktlinjer som gör att vi kan erbjuda högkvalitativa produkter som ger resultat på huden, oavsett hudtyp.


Professionellt
Vi kompromissar aldrig när det kommer till kvaliteten på våra produkter. Produkterna innehåller en hög grad aktiva ingredienser och enbart råvaror med vetenskapligt bevisad effekt. Produkterna är under löpande utveckling och utgår ifrån de senaste forskningsrönen. Utvecklingen sker i samarbete med ledande kemister inom kosmetisk kemi, aromakemi och tillverkning av hudvård.

Kvalitet
Vi har ett tätt samarbete med våra producenter vilket gör att vi kan vara med och påverka innehåll och framställningsmetoder. Gilda Liljeblad, grundare av Gilda hudvårdsserie är högst involverad i produktutveckling och kvalitetssäkring. Med vår gedigna erfarenhet och kunskap ser vi till att alltid vara i framkant när det gäller våra produkter. Detta är din garanti för ett kvalitetsmärke som ger långsiktigt resultat.

Skräddarsytt
Det finns fyra hudtyper och över 300 kombinationer av dessa. Rätt produkt för rätt hudtyp är viktigt för optimalt resultat. Gilda hudvårdsserie innehåller flera olika ansiktskrämer, flera ansiktsmasker osv för att täcka behovet för alla hudtyper och hudtillstånd. Produktserien är även anpassad för män.

Mikroinkapslade vitaminer
A- och E-vitamin samt Mentol och Havtornsolja i våra ansiktskrämer är skapade med hjälp av en unik RND™ (Release on Demand Technology) för att de ska bevaras färska. Tekniken isolerar ingredienserna i kapslar och det är först när dessa kommer i kontakt med huden och smörjs in som de brister och vitaminerna frigörs. Tester visar att hela 95-97 % av de mikroinkapslade, färska vitaminerna hamnar direkt på huden när den smörjs in.

Fettsyror
Oljorna i våra produkter innehåller fettsyror som också finns naturligt i huden och liknar hudens eget byggmaterial. Det gör att huden lättare kan absorbera de vegetabiliska oljorna och tillgodogöra sig de vitaminer, antioxidanter och andra ämnen som finns i oljorna.

 

Copyright © 2009 - 2018 MILEPA c/o TDS AB   •   Nedre Långvinkelsgatan 53   •   252 34 Helsingborg
Tel: 042-121885 , 0707-13 80 05   •   Mail: info@milepa.se

Webbdesign & Webbproduktion: MW Production & Design